DI LEVA klar för GEFLE GAS / Indie Sweden Music Festival!

Nu är det klart att Thomas Di Leva kommer att medverka på årets upplaga av GEFLE GAS / Indie Sweden Music Festival. Idag släpps han som första artistbokning till festivalen på Gasklockorna Gävle 1-2 juni. Framträdandet blir gävlesonens första efter den stora Bowie-föreställningen Changes – En fascinerande show i tid och rumsom nästa fredag har premiär på Hamburger Börs i Stockholm. Utöver den egna solokonserten i Stora Gasklockan kommer Di Leva även att medverka i ett av festivalens inspirationssamtal för publiken.

En dag i början av sjuttiotalet fick Thomas Di Leva, elva år gammal, syn på David Bowies omslag till albumet Pin-ups i skivbutiken Westerlunds skyltfönster på Stortorget i Gävle. Det blev startskottet på Di Levas egen resa som artist – en musikalisk, konstnärlig och filosofisk resa som genom åren gjort honom till en av landets mest uppmärksammade och folkkära artister. På gävlefestivalen i juni kommer han att bjuda på ett urval av sina mest älskade låtar och dessutom berätta hur det var att växa upp som särling i Gävle.

Di Levas inspirationssamtal kommer att ledas av Claes Olson, en av eldsjälarna bakom det gävlebaserade skivbolaget MAMMA som 1980-81 gav ut Di Levas första singlar med The Pillisnorks och Modern Art. På 80-talet turnerade Di Leva och Claes Olson tillsammans som akustisk duo och när Di Levas solokarriär så småningom tog fart med klassiska låtar som Vem ska jag tro på?, Vi har bara varandra och Naked Number One arbetade Claes Olson tillsammans med honom både på Di Levas Spaceflower-kontor, i studion och i tv-sammanhang. Claes Olson var även redaktör för Di Levas uppmärksammade bok Nu (Askelin & Hägglund, 1988). Paret har på olika sätt samarbetat i snart fyra decennier och samarbetet fortsätter än idag.

GEFLE GAS / Indie Sweden Music Festival arrangeras på Gasklockorna Gävle 1-2 juni. Biljetter till festivalen – som liksom förra året även inkluderar JOE HILL MEMORIAL MUSIC AWARD – släpps i månadsskiftet mars-april!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s